Englestøv på lærredet


Tekst om Heidi Pettersens poetiske billedeunivers.

Tegning og maleri har altid fyldt meget i Heidi Pettersens liv. Hun ble i ung alder fanget af form og farver og har lige siden hengivet sig til det kunstneriske og udtryksfulde. Det at have muligheden for at fordybe sig i billedet og skaberprocessen fylder livet ud med glæde.

... Heidi Pettersens malerier og collager er meget sigende og sødmefyldte. Det er som om man befinder sig eventyrland, hvor alt kan ske, men hvor kun godt sker. Englene hentes ned fra himlen og ned på lærredet, hvor vi som beskuere får lov til at bade i englestøv og englene lægger deres beskyttende vinger omkring os.
Hendes kvindeskikkelser er lavet med glade blomstrende farver og udstråler i den grad kvindelighed og udviser respekt for en kvindes ynde og følsomhed. Det er feminint og drømmene. Et blik ind i Heidi Pettersens univers og ømheden har omfavnet os og aer os blidt på kinden.

Heidi Pettersens collager er meget fantasifulde med en fi komposition og et velafbalaceret billedsprog i afdæmpede nuancer. Det er en fin helhed med plads til frie tanker. Fortolkningen af hendes billeder står åben og hun lader det være helt op til den enkelte hvordan en situation opleves. For mig at se er det helt klart det poetiske og romantiske der er i overvægt. Men det er ikke overromantiseret, hun forstår at balancere fint mellem romantismen og de mere almindelige elementer.

Farverne og formerne går i fint samklang med hinanden og komponeres fint nærmest som i et stykke klassisk musik.

Heidi Pettersens evne til indføling og en god kompositorisk evne, er tilsammen med til at skabe spændende collager. De små ting, der omgiver hende bliver på særlig vis udtrykt og omdannet med følelse og indlevelse. Det giver en stemningfyldt helhedsoplevelse.

Heidi Pettersen viser os drømme, håb og tro oplevet med hendes øjne. Det er meget hjerteligt og varmt.

Af Kirsten-Marie Hedeland, gallerist og kunstskribent (oktober 2011)